در آموزش های قبلی به روش نصب دوربین مدار بسته اشاره کردیم .در این مطلب چکیده کلی از روش نصب دوربین مداربسته را برای شما قرار می دهیم.

ما دو نوع دوربین مدار بسته داریم :

1:دوربین مداربسته آنالوگ

2:دوربین مداربسته تحت شبکه یا IP

برای دو قسمت یک سری از وسیله ها یکسان هستند که فقط یک اشاره جزئی می کنیم

اول روش نصب دوربین مدار بسته آنالوگ را توضیح می دهیم,برای راه اندازی سیستم دوربین مدار بسته آنالوگ به تجهیزات زیر نیاز است:

1:کابل RG49 یا کابل کوآکسیال

2:فیش BNC

3:سیم برق

4:منبع تغذیه

5:دستگاه DVR

6:دوربین مداربسته آنالوگ

7:هارد دیسک

خوب اول از همه شما جای دوربین ها را مشخص کنید .وقتی جای دوربین ها مشخص شد به طور دقیق از اتاق یا محل قرار گیری DVR به هر دوربین را با متر اندازه گیری کنید و کابل کوآکسیال را به همان اندازه بریده و به پشت دوربین برسانید.بعد از اندازه زدن کابل سر دو طرف کابل را فیش BNC زده و به دوربین و دستگاه DVR متصل کنید.

حالا زمان رساندن برق یا منبع تغذیه به دوربین است ,این کار با در نظر گرفتن محیط پرژه باید انجام شود وسعی کنید در رساندن سیم منبع تغذیه به دوربین فاصله را هر چه می توانید کوتاه تر انتخاب کنید.

خوب برای دوربین های مداربسته تحت شبکه به وسایل زیر احتیاج داریم:

1:کابل شبکه cate6

2:سوکت RG45

3:منبع تغذیه

4:دستگاه NVR

5:دوربین تحت شبکه

6:هارد دیسک

7:سیم برق

همان طور که متوجه شدید برای نصب دوربین مداربسته تحت شبکه به وسایل زیادی احتیاج نیست و با دوربین مداربسته آنالوگ فرق چندانی ندارد فقط سیم انقال تصویر و سوکت آن تغییر کرده است .

در دوربین های تحت شبکه یک بخش بسیار مهم در راه اندازی وجود دارد آن هم بخش تعیین و آدرس IP دادن به هر یک از دوربین ها است که با کمی تمرین و تجربه شما می توانید این کار را به سادگی انجام دهید.

امنیت را با ما تجربه کنید 

اگه دنبال یه آرامش می گردی اگه میخوای یه خونه ی امن داشته باشی اگه دنبال یه جای مطمئن می گردی تا برای خونه یا محل کارت تجهیزات امنیتی نصب کنی 

حتما سری به این جا بزن  

شرکت ما با چندین سال سابقه در زمینه نصب دوربین مدار بسته و خرید و فروش  تجهیزات امنیتی توانسته امنیت را به خانه های شما هدیه دهد 

از سایت ما دیدن فرمایید .

www.i-cctv.ir 

ما به تمامی سوالات شما در زمینه نصب دوربین مدار بسته  و نحوه ی اجرای آن پاسخ می دهیم . 

امنیت شما بخشی از کار ماست .

در هنگام مقایسه کردن و یا اندازه گیری حساسیت نوری بین دوربین های آنالوگ و دیجیتال باید به برخی از موار توجه کرد . اولین تفاوت دوربین های آنالوگ و دیجیتال (عدد) است .

و در نحوه ی پردازش سیگنال به وسیله حسگر های این دوربین ها و اصطلاحات فنی نیز برخی تفاوت ها وجود دارد . معمولا سیگنال های ویدئویی آنالوگ بر حسب آی آر ( از 0 تا 100) و سیگنال های دیجیتال ( معمولا از 0 تا 255) تعریف می شوند . در هر دو مقیاس کمترین مقدار مربوط به رنگ سیاه ( پیکسل خالی) و بیشترین مقدار مربوط به رنگ سفید (پیکسل پر ) است . بین سیستم های ویدئویی پال و ان تی اس سی در برخی از مفاهیم تفاوت های جزئی وجود دارد . به عنوان نمونه در سیستم های ان تی اس سی معادل رنگ سیاه 7.5 آی آرای است . در صورتی که در سیستم پال رنگ سیاه معادل 0 آی آرای می باشد . زمانی که در مشخصات فنی  دوربین مدار بسته  عبارت 0.8 لوکس در 30 درصد آی آر اف به عنوان بازده دوربین در روشنایی کم قید می شود . به این معناست که در روشنایی محیطی 0.8 لوکس فقط 30 درصد از ولتاژ آنالوگ در خروجی بی ان سی دوربین آنالوگ قابل تشخیص است ، یعنی21 ولت یا 42 ، ولتاژ پیک تو پیک . هنگامی که با افزایش زمان نوردهی یا مدت زمان باز نگه داشته شدن روزنه دوربین نوردهی به لنز بیشتر شود . سطح سیگنال در هر دو گونه دوربین های آنالوگ و دیجیتال افزایش می یابد اگر طراح حداکثر زمان نوردهی را در نظر بگیرد و از بزرگترین روزنه استفاده کند و باز هم بخواهد تصویری را روشن تر داشته باشد . باید سیگنال ویدئویی را تقویت کند تقویت سیگنال ویدئویی به مفهوم تصویر روشن تر است ولی اغلب به دلیل تقویت هم زمان نویز و سیگنال ، این تصویر روشن تر نویز بیشتری دارد . مقایسه لوکس و آی آرای دوربین های انالوگ و دیجیتال در روشنایی کم ، برای مقایسه بازدهی آنها ضروری است . برای این کار پیشنهاد می شود دوربین ها را در کنار هم قرار داده و سپس خروجی آنها را با یکدیگر مقایسه کنید .

دمای رنگ :

طیف های نوری تاثیرات متفاوتی بر کیفیت رنگی تصاویر دارند . نورهای مختلف نظیر نور خورشید و لامپ های رشته ای و ... را می توان بر اساس دمای رنگ - برحسب درجه کلوین - دسته بندی کرد . معیار دمای رنگ بر این اساس کار می کند که هر جسم گرمی از خود تشعشع رنگی دارد . اولین رنگی که از اجسام گرم تشعشع می شود رنگ قرمز است . با افزایش دمای اجسام رنگ آن به سمت آبی متمایل تر است . یعنی دمای رنگ قرمز از رنگ آبی پایین تر است -این مسئله کاملا بر عکس تعیین دمای آب سرد و گرم توسط این رنگ ها است . دمای رنگ نور خورشید در ابتدای صبح نزدیک به کمترین حد دمای رنگ ( رنگ های قرمز تر است ) و در طول روز دمای رنگ آن افزایش می یابد و در ظهر دمای رنگ نور خورشید در حدود 5500 کلوین ( نزدیک رنگ زرد ) می شود . در ضمن دمای لامپ رشته ای در حدود 3000 کلوین است . منابع روشنایی نظیر لامپ های مهتابی ، لامپ های بخار گازی نسبت به لامپ های رشته ای به مراتب دمای رنگ بالاتری دارند . این منابع روشنایی را نمی توان به وسیله معیار درجه کلوین به دقت توصیف کرد . و به همبن دلیل به جای آن از دمای رنگ برای این کار استفاده می شود .

صحنه ها به وسیله ی منابع روشنایی با رنگ های متفاوت روی رنگ تصاویر تاثیر گذاشته اند . سیستم بینایی انسان قادر است تغییر رنگ اجسام در این محیط ها را به صورت خودکار تشخیص دهد و با ایجاد توازن رنگی اجسام را با رنگ اصلی به بیننده نشان دهد . به این کار این سیستم بینایی پایداری رنگی می گویند . دوربین برای ایجاد پایداری رنگی باید با روشنایی محیط تطبیق پیدا کند . که به این فرآیند برقراری تعادل رنگ سفید گفته می شود و دوربین های پیشرفته ی امروزی مجهز به آن هستند . در این فرآیند با استفاده از یک صحنه شناخته شده معمولا خاکستری توازن رنگی تصویر به گونه ای تنظیم می شود که رنگ حاکستری و همه رنگ های دیگر در صحنه با سیستم بینایی سازگار شود . البته این تعادل رنگ سفید به صورت دستی یا از قبل تنظیم شده نیز قابل ایجاد است .

نور نامرئی :

با تغییز دمای منبع روشنایی طیف نور رنگی ( یا توزیع طیف نور ) تولیدی تغییر می کند . طیف رنگی در محدوه ی بین 3000 تا 10000 درجه کلوین هنوز در محدوده ی طیف نور مرئی قرار دارد . زمانی که دمای اجسام از این محدوده خارج می شود . تشعشع حرارتی آنها در طول موج های نامرئی اتفاق می افتد . نور مادون قرمز و فرابنفش که در خارج از محدوده نور مرئی قرار دارند توسط چشم قابل تشخیص و مشاهده نیستند . دوربین های حفاظتی دیجیتال تحت تاثیر این طیف نوری قرار نمی گیرند . اما دوربین های آنالوگ به نور فرابنفش حساس هستند . و برای حل این مشکل باید لنز به وسیله فیلتر یو -وی پوشیده شوند . اکثر حسگر دوربین ها برخی از نورهای نزدیک به طیف مادون قرمز را تشخیص می دهند . ( از 700 نانومتر تا حدود 1000 نانومتر ) اما در صورتی که چنین طیفی فیلتر نشوند . این طیف نوری باعث خراب شدن رنگ تصاویر به وسیله آن ، بین لنز و حسگر یک قطعه اپتیکی قرار داده می شود . تا فیلتر آی آر طیف نزدیک به نور مادون قرمز را فیلتر کند . و فقط طیف رنگی را تحویل حسگر دوربین دهد . در صورت عدم استفاده از فیلتر قطع کننده آی آر ، در دوربین های دیجیتال و شبکه می توان از این دوربین ها در شرایط کم نور و تاریکی محیط استفاده کرد . و تصاویر با کیفیتی تهیه نمود . عدم استفاده از از فیلتر آی آر باعث می شود حسگر دوربین از طیف نوری نزدیک به مادون قرمز برای تولید تصاویر سیاه - سفید با کیفیت استفاده کند . معمولا دوربین هایی که قابلیت استفاده از طیف نوری نزدیک به مادون قرمز را دارند . در مدل های شبانه روزی یا حساس به مادون قرمز استفاده می شوند . البته لازم به ذکر است چنین دوربین هایی برای تهیه تصاویر مادون قرمز حساس به گرما ساخته نشده اند . برای تهیه تصاویر مادون قرمز از دوربین های مادون قرمز مخصوصی استفاده می شود . که بتوانند طیف نور مادون قرمز ( گرما ) تشعشع شده از اجسام جان دار و بی جان را تشخیص بدهند و در تصاویر تولیدی انها اشیاء گرم تری نظیر انسان ها و حیوانات از پس زمینه سردشان به خوبی قابل تفکیک باشند . این دسته از دوربین ها برای مقاصد نظامی تولید می شوند . و به آنها دوربین حرارتی گفته می شود .

محدوده و مسافتی را که دوربین مدار بسته شما می تواند در تاریکی شب ببیند به فاکتورهایی از قبیل حساسیت و واکنش (پاسخ) طیفی 2 دوربین لنز (روی هم) بستگی دارد. بعضی از دوربین ها به هنگام استفاده از تجهیزات مادون قرمز (IR) کارایی و عملکرد بهتری از خود نشان می دهند. حال آنکه در بعضی از دوربین ها این مسئله برعکس است. از این رو به منظور بهره گیری از حداکثر عملکرد و کارایی. از دوربین های حساس به پرتو مادون قرمز (IR) استفاده نمایید.

همانطور که می دانید چشم انسان قادر به دیدن نور مادون قرمز نمی باشد. اما اکثر دوربین های مدار بسته این توانایی را دارند . از این رو، می توان از نور نامرئی (در اینجامادون قرمز) به منظور روشن :ؤأن صحنه دؤ شؤآیط تاؤیکی است،آأه نمود. این امر که نظاؤـ تصویری دؤ تاریکی شب را میسؤ می سازد بدون اینکه نیازی به تامین ؤوشنایی از طریق نور مرئی و نور افکن بآشد . همچنین پرتو مادون قرمز علاوه بر نورپردازی در شب( و آن هم به صورت نامرئی) فواید بسیار زیاد دیگری دارد که در این جا به آنها نمی پردازیم.
شکل پرتو 3 (باریکه) نور مادون قرمز را می توان به گونه ای تنظیم نمود که کارایی و عملکرد دوربین های مدار بسته را بهبود بخشد. بنابراین بسیار اهمیت دارد که به هنگام طراحی و پیاده سازی سیستم های cctv امکانات نورپردازی مادون قرمز را لحاظ نماییم.
لامپ های مادون قرمز را نمی توان با دوربین های رنگی مورد استفاده قرار دارد. نور سفید که به طور مصنوعی تولید می شود (به عنوان مثال نور حاصل از سدیم 4) تاثیرات منفی روی کیفیت تصویر گذاشته و کیفیت رنگی واقعی و دقیقی را به وجود نمی آورد. با این تفاسیر دو گزینه پیش روی ماست که عبارتند از این که یا از یک لامپ مجهز به صافی (فیلتر) ، که نور با کیفیت مناسب را تولید می کند به همراه یک دوربین رنگی با کیفیت رنگ و تصویر مطلوب استفاده شود و یا این که یک دوربین با کاربری دوگانه ( در روشنایی روز با کاربری دوربین رنگی و در تاریکی شب با کاربری دوربین تک رنگ دید در شب) به همراه لامپ های مادون قرمز مورد استفاده قرار گیرد.
طول عمر لامپ مادون قرمز به عومالی همچون نحوه طراحی ،میزان استقامت فیلملن آن و نیز فرایند مدیریت کنترل مصرف انرزی بستگی دارد.لامپ های ir استاندارد به طور معمول طول عمر متوسطی بین 2000 تا 500 ساعت را دارا می باشد. بهتر است به مظور کاستن از هزینه های تعمیر و نگهداری از لامپ های با طول عمر متوسط زیاد استفاده شود. همچنین در کاربردهای کوتاه مدت و جایی که مصرف اندک انرزی مد نظر است. بهتر است که از محصولات و لامپ های LED استفاده شود چرا که طول عمر بیش از 5 سال دارد.
صافی های مادون قرمز در طول موج های مختلفی از 730 نانومتر تا 950 نانومتر موجود میباشد . نور صافی های با طول موج 730 نانومتر مرئی بوده و درخشندگی قرمز رنگی ایجاد می کنند. (همانند یک چراغ راهنمایی رانندگی) صافی های 830 نانومتری نیمه شفاف بوده و هیچ گونه روشنایی یا پر تو مرئی از خود ساطع نمی کنند. به هنگام استفاده از لامپ های مجهز به صافی های 830 , 950 نانومتری فواصل دید 5 کاهش می یابد. بنابراین به کار گیری یک صافی 950 نانومتری مستلزم استفاده از یک دوربین دید در شب با حساسیت بسیار بالا می باشد.

یک دوربین کنترل ترافیک را همچنین دوربین کنترل امنیتی خیابان دوربین کنترا قوانین خیابانی،رادار عکس دوربین کنترل سرعت gasto یک ماشین جریمه کننده اتوماتیک است. این دستگاه شامل یک دوربین است که در کنر بزرگراه نصب شده و یا بر روی یک ماشین اجرایی برای شناسایی و آشکار سازی تخلفات غیر قانونی ترافیکی، نصب شده است. از جمله این کاریردها و مناطق مورد استفاده عبارتن از :شناسایی سرعت غیر مجاز، ماشین هایی که از چراغ قرمز عبور می کنند، استفاده غیر مجاز از مسیر ویژه اتوبوس،در کنار یک منطقه دریافت شارژ برای ثبت وسایل نقلیه در زمان های پیک ترافیک به منظور کاهش ترافیک و در دیگر مناطق.

آخرین سیستم های شناسایی اتوماتیک پلاک خودرو، برای شناسایی سرعت های متوسط بکار می روند و نگرانی هایی درباره از دست رفتن حریم خصوصی و اعطاءأ توانایی و قدرت به دولت ها برای اعمال و استقرار نظارت بیشتر و متمرکز بر حرکت وسایل نقلیه و همچنین به واسطه آن بر مالکان وسابل نقلیه، را افزایش داده است.

انواع سیستم ها:

کنترل مسیر ویژه اتوبوس

برخی از دوربین های کنترل مسیر ویژه اتوبوس از یک سنسور نصب شده در خیابان استفاده می کنند، که دوربین تشخیص پلاک خودرو را فعال می سازد و این دوربین، شماره وسایل نقلیه را با لیست وسایل نقلیه مورد تائیید مقایسه کرده و تصاویر دیگر وسایل نقلیه که در لیست موجود باشد را ذخیره می کند. دیگر سسیتم ها از یک وربین نصب شده روی اتوبوس استفاده می کنند، برای مثال در لندن، مسیر های قرمز را که توقف به هر منظور در آنها ممنوع است، مانیتور می کند.(به غیر از تاکسی ها و دارندگان مجوز پارک برای افراد معلول)

دوربین کنترل چراغ قرمز:

دوربین کنترل چراغ قرمز، یک دوربین کنترل ترافیکی است، که از وسیله نقلیه ای که به صورت غیر مجاز از چهار راه عبور کرده، در حالی که چراغ قرمز بوده عکس میگیرد. این دوربین به وسیله عکس برداری اتوماتیک از وسایل نقلیه به جریمه نمودن رانندگان متخلف و آنهایی که از چراغ های راهنمایی تبعیت نمی کنند،کمک می کند. این سیستم،به طور مداوم سیگنال ترافیکی را مانیتور نموده و دوربین برای شناسایی هرگونه وسیله نقلیه ای که بیشتر از حداقل سرعت از پیش تنظیم شده در دستگاه را داشته باشد و در زمان مشخصی بعد از این که سیگنال چراغ راهنما قرمز شد وارد چهار راه شود فعال میگردد.

اجرای محدودیت سرعت:

دوربین های کنترل سرعت برای مانیتور نمودن، مطابق با محدودیت های سرعت استفاده می شوند که ممکن است روش های liderT doppler یا شناسایی اتوماتیک شماره پلاک خودرو را بکار ببرند.

دیگر سیستم های کنترلی نیز وجود دارند که مبتنی بر دوربین نمی باشند .سیستم های دوربین دار کنترل سرعت متحرک و یا ثابت که در زمان طی شده توسط وسیله نقلیه سفر بین دو یا تعداد بیشتری از سایت های دور از هم را اندازهگیری می کنند( از چندین صدمتر تا چندین صد کیلومتر) دوربین های شناسایی شماره پلاک خودرو نامیده می شوند.

(ANPR)

این دوربین ها زمان حرک وسیله نقلیه در یک فاصله ثابت را اندازه گیری می کنند. و سپس سرعتوسیله نقلیه برای مسیر مذکور را محاسبه می نماید. از این رو این تکنولوژی از دوربین های مادون قرمزی که به یک کامپیوتر متصل هستند،برای خواندن شماره ثبتیوسیله نقلیه و شناسایی آن در همان زمان (به طور همزمان) استفاده می کند. بنابراین نام مالک به راحتی استنتاج می شود.

شناسایی اتوماتیک شماره پلاک وسیله نقلیه:

شناسایی اتوماتیک وسیله نقلیه می تواند برای مقاصدی غیر مرتبط با قوانین کنترلی و اعمال ترافیکی بکار رود در اصل هر آزانس یا نماینده یا هر فرد که به دیتای حاصل از دوربین های ترافیکی و یا دوربین های نصب شده برای دیگر مقاصد دسترسی داشته باشد.قادر است هرگونه حرکت وسایل نقلیه را برای هر منظور ویا هدفی ردیابی نماید

سیستم ANPRپلیس انگلیس، تمام وسایل نقلیه عبوری از نقاط ویژه و خاصی را در شبکه خیابان ملی،ذخیره و فایل می نماید. این امر به آنها اجازه نفوذ به منظور ردیابی حرکت های وسایل نقلیه و افراد در سطح کشور را می دهد.

در اروپا یک زندانی 80 ساله به نام جان کتس و دخترش لیندا بدون انجام هیچ گونه جرمی،در حالی که در لندن در حال رانندگی بودند،توسط پلیس شهر لندن متوقف شدند. کشور انگلیس،وسایل نقلیه خود را براساس بخش 44 از قانون 2000 تروریست مورد بازرسی و جستجو قرار می داد واگر افراد از پاسخ دادن به سوالات آنها اجتناب می کردند آنهارا تهدید به دستگیری می نمودند. بعد از اینکه آنها به طور رسمی شکایت کردند، مشخص شد که هنگامی که تصویر ماشین آنها به وسیله دوربین های CCTV ANPR کنار خیابان،قرار گرفته شده است، به علت اینکه آنها نزدیک تظاهرات EDO MBM در BRIGHTON دیده شده بودند، تصویر مذکور در دیتابیس کامپیوتر ملی پلیس به عنوان مورد مهم و حساس علامت خورده بود؛بنابر این آنها را متوقف نموده اند. منتقدان به این نکته اشاره داشتند که جان کتس،بدون هیچ گونه جرمی مظنون شناخته شده است، با این وجود زیر ساخت نظارتی گسترده و پیچیده انگلیس، به آنها اجازه می دهد که بر اساس ارتباط و وابستگی آنها را مورد هدف قرار دهد.

دیگر سیستم ها:

1.دوربین های مخصوص گرفتن شارژ اضافی در مواقع پرترافیک برای شناسایی وسایل نقلیه کنار محیط پرداخت در صورتی که مبلغ و هزینه مورد نظر و مناسب پرداخت نگردد.

2.دوربین های مسیر مربوط به وسایل نقلیه رزرو شده به منظور شناسایی وسایل نقلیه ای که در ملزومات تردد تخلف می کنند.

3.دوربین های آلودگی صوتی که مدارک مربوط به وسایل نقلیه سنگین، که قوانین صوتی مربوطه را به وسیله استفاده ترمز موتور (افزایش اندازه لوله اگزوز)زیر پا گذاشته اند، ثبت می نماید.

4.دوربین های محل تقاطع دو خط راه آهن به منظور شناسایی وسایل نقلیه ای که از تقاطع راه آهن عبور کرده اند.

5.دوربین های پارکینگ که استشهاد لازم برای وسایل نقلیه ای که به طور غیر قانونی پارک نموه اند را صادر می سازد.

6.دوربین های باجه عوارضی به منظور شناسایی وسایل نقلیه ای که بدون پرداخت عوارضی از باجه عوارضی عبور می کنند.

7.دوربین های کنترل دور زدن در چهار راه هایی که دورزدن و یا گردش به سمت خاصی در مواقع قرمز بودن چراغ ممنوع می باشد. این نوع دوربین ها اغلب در شهرها یا مناطق پر جمعیت به کار می رود.

8.سیستم اتوماتیک شناسایی شماره پلاک وسیله نقلیه برای چند منظور می تواند استفاده شود که شامل شناسایی وسایل نقلیه ای که مالیات خود را پرداخت نکرده اند و یا بیمه ندارندماشین های دزدیه شده و سرقتی و نظارت بالقوه و انبوه بر ماشین سواران می باشد.

سیستم های دوربین ثابت می توانند در جعبه ها یا دکل های کنار خیابان نصب شوند و یا به جرثقیل پل و یا پل عبر روی خیابان متصل گردند و این دوربین ها همچنین می توانند در سطل های زباله نیز به طور مخفی نصب گردند.

دوربین های کنترل سرعت متحرک ممکن است توسط دست نگه داشته شوند. یا روی سه پایه و یا روی ماشین نصب شده باشند. در سیستم هایی که روی ماشین نصب شده اند،تجهیزات شناسایی دوربین ها می توانند روی خود وسیله نقلیه نصب شوند یا به طورساده روی سه پایه در کنار وسیله نقلیه نصب شده و در خارج از پنجره و یا در مستقر شده باشد.اگر دوربین به طور ثابت به وسیله نقلیه نصب شده باشد، لزومی ندارد که وسیله نقلیه اجرایی در یک جا، مستقر باشد و می تواند درجهت و یا خلاف جهت جریان ترافیکی ،حرکت نماید.

در مورد دوم ، یعنی حرکت در خلاف جهت ترافیک، بسته به جهت حرکت ، سرعت نسبی وسایل نقلیه مورد نظر نیز می تواند یا سرعت خود ماشین اجرایی جمع و یا از آن کم شود. تا سرعت واقعی خود را به دست آورد،سرعت سنج وسیله نقلیه ای که دوربین روی آن سوار است باید با دقت تنظیم شده اند.

تعدادی از سیستم های شناسایی شماره پلاک خودرو می توانند از وسایل نقلیه استفاده نمایند

 

غلبه سریع NVR ها در صنعت امنیت :

همان طور که روزگاری دی وی آر ها بازار را از دست وی سی آر ها خارج کردند ، ان وی آر ها هم برای غلبه بر دی وی آر ها خیز برداشته و مبدل به محصول شماره یک صنعت امنیت شده اند . البته با حفظ احترام باید متذکر شد که موفقیت دیدبانی و ویدئویی قویا وابسته به ذخیره سازی ویدئویی و میزان سهولت در مدیریت دسترسی "به فایل های مربوطه" است . در این روزها ارائه دوربین های مدار بسته آی پی مقرون به صرفه موجب شده است تا استفاده از آنها به شدت افزایش یابد . این جهش در تقاضا موجب پدید آمدن حجم بالایی از داده های دیده بانی دیجیتالی گشته است . داده هایی که نیاز دارند به درستی ذخیره و تحلیل شوند . عوامل بسیاری وجود دارند که مشوق استفاده از دی وی آر به جای ان وی آر هستند . عواملی چون تقاضای تصاویر با کیفیت اچ دی ، وجود پختگی و قابلیت اطمینان در راهکارهای تحت شبکه (آی پی) ، استفاده از هاردیسک های ارزان تر و جادار تر برای ذخیره سازی ، کانال های ان وی آر "نا محدود" و دیدبانی از راه دور . با این همه محرک های اصلی عبارتند از : قیمت و استاندارد سازی ، تیم بید الف ، مدیر تولید آی پی شرکت تکوین سامسونگ در اروپا معتقد است : " تولید کنندگان بزرگ با ارائه محصولات مقرون به صرفه آی پی کمک کرده اند تا این روند انتقال با شتاب بیشتری انجام شود ، چراکه نصب دوربین های مدار بسته آی پی بر روی همین زیرساخت های شبکه فعلی آن را مبدل به گزینه ای ارزان تر می کند . وی ادامه داد : محرک اصلی در انتقال از دی وی آر به ان وی آر مسئله استاندارد سازی است . اغلب ساختمان های نوساز از یک سیستم کابل کشی ساخت یافته بهره می برند که به گونه ای طراحی شده اند تا کلیه سیستم های داخلی از تلفن گرفته تا مدیریت ساختمان را پشتیبانی کنند . منطق حکم می کند که سیستم های امنیتی نیز باید از همین زیر ساخت ها استفاده کنند . الین کائو مدیر تولید شرکت کیوان آی پی سیستمز می گوید : در ناحیه اروپا خاورمیانه و افریقا پروژه های جدید ( و حتی پروژه های قبلی که حالا نیاز به ارتقاء سیستم دارند ) رفته رفته در حال حرکت به سمت استفاده از آی پی هستند ، در حالی که مدت هاست در قاره آمریکا ، سازمان های دولتی و بخش های بزرگ اقتصادی با راهکارهای آی پی هماهنگ شده اند . البته تعدادی از کشورهای در حال توسعه درناحیه آسیا اقیانوسیه همچنان از راهکارهای آنالوگ استفاده می کنند . به طور کلی تمامی بخش های بازار در حال حرکت به سمت بکارگیری از راهکارهای آی پی هستند . که به نوبه خود خبر بسیار خوبی برای بازار ان وی آر محسوب می شود . "وی همچنین معتقد است" دسته ای دیگر از راهکارهای تقریبا پر طرفدار سیستم های آنالوگ هستند که همچنان در کارهای خانگی کوچک و یا بازارهای خانگی مورد استقبال واقع می شود . هرچند با ورود دوربین های تحت شبکه خانگی و راهکارهای ابری ، اکنون حتی راهکارهای خانگی و کوچک نیز به آی پی خواهند پیوست . بودالف ادمه داد : برخی ترجیح می دهند با بکارگیری راهکاری اچ دی و یا یک یا دو مدل دوربین مدار بسته مختلف نیاز خود را برای پوشش کل منطقه مورد نظر برطرف می سازند ، شاید علت این باشد که صرفه جویی در هزینه های نگهداری با سادگی طراحی را به پیاده سازی طراحی هوشمند تر ارجح می دانند . در اصل این روشی است که به وسیله آن می توان یک گام از سیستم های پیچیده تر فراتر رفت و با اتکا بر کیفیت و دقت بالاتر تصاویر اچ دی نیاز به طراحی (پیچیده تر) را ازمیان برد .
الکس ایدا مدیر ارشد بخش راهکارهای امنیتی تصویری APAC در سنی الکرونیز می گوید : بی شک فروش جهانی ان وی آر ها گسترش خواهد یافت دربین کلیه بازارهای جهانی ، گرایش بازار آسیا به سمت سیستم های آی پی تحسین بر انگیز بوده و مطمئنا تاثیر بسیاری بر بالاتر بردن آمار فروش ان وی آر ها خواهد داشت " علاوه بر آن اخیرا دیده شده است که ان وی آر ها یه شرکت های متوسط کوچک و امنیت خانگی هم وارد شده اند . از عوامل اصلی این استقبال می توان قیمت پایین ، نصب و کاربردی آسان را نام برد. بید الف اضافه می کند: ان وی آر ها در پروژه های متنوع تری بکارگرفته خواهند شد،به خصوص با واحد های 4 و 16 کاناله که هم ظاهر و هم کارکردی بسیار مشابه با دی وی آر ها دارند،این ان وی آر ها با دارا بودن خروجی مانیتور و دی وی دی رایتر استفاده از راهکارهای آی پی را برای نصابان و کاربران ساده تر می کنند . با این حساب دیگر دیدن سبیستم اچ دی 4 کاناله در مغازه ای کوچک و لوکس غیر عادی نخواهد بود . " از عوامل دیگر می توان به پشتیبانی ان وی آر از امکان POE اشاره کرد . کالین ونگ مدیر تولید ان وی آر در شرکت داهوا می گوید : ما اولین تولید کننده ای هستیم که اقدام به توسعه و پیاده سازی موفق POE بر روی ان وی آر ها نموده است . امکان PLUG AND PLAY موجود در این تولیدات کار را بسیار ساده تر می کند . این دسته از ان وی آر ها که دارای قابلیت POE هستند با استقبال بسیاری از طرف شرکت های کوچک تر و مصارف خاگی رو به رو گشته اند"

مقایسه ای بین ان وی آر ها و دی وی آر ها :

ان وی آر ها اساسا سرورهای اختصاصی شده ای هستند که به منظور اداره سیستم های دوربین آی پی ساخته شده اند و معمولا از سیستم عامل ویندوز یا لینوکس استفاده می کنند . امروزه ان وی آر ها را به گونه ای طراحی می کنند تا بتوان آنها را در رک ها جایگذاری کرد و برخی از آنها حتی در یک رک واحد قابل جاسازی هستند . بسیاری از ان وی آر ها از بستر های نرم افزاری باز استفاده می کنند تا قابلیت انعطاف پذیری و گسترش سیستم را به خصوص هنگامی که در مراکز بزرگ کورد استفاده قرار می گیرند بهبود بخشند .

دلایل اصلی که بر اساس آن بسیاری از کاربران ان وی آر را به دی وی آر ارجح می دانند عبارت اند از :

دقت تصویر بالاتر در هر کانال

فضای ذخیره سازی : که در ان وی آر ها از هر دی وی آری بالاتر است

سادگی مدیریت : ان وی آرها بسادگی و از طریق نرم افزار قابل مدیریت هستند

قابلیت گسترش پذیری بالا : هر ان وی آر قادر به اداره تعدادی بیشتر دوربین است

امنیت بالاتر : سیگنال های دوربین آی پی به سختی قابل رد گیری بوده و دارای فایروال هستند

بهره وری در هزینه ها برای شرکت های متوسط و کوچک ، چرا که ترکیبی از یک کامپیوتر متوسط (از نظر توان پردازشی) و یک ان وی آر از نظر عملکرد بسیاری از دی وی آر ها را پشت سر خواهد گذاشت .

کاهش هزینه ها :

بدون نیاز به پرداخت هزینه برای خرید لایسنس می توان چندین کامپیوتر مختلف را به نرم افزار ان وی آر مجهز ساخت

سازگاری با سیستم های آنالوگ

کاهش هزینه کابل کشی

ان وی آر ها به سرعت قابل تعمیر و تعویض بوده و در مقایسه با دی وی آر ها به سادگی قابل ارتقا هستند .

دو قابلیت POE و ارتباط بی سیم کار نصب را در نواحی ای که عملیات کابل کشی مشکل است ممکن می کند .

سرمایه گذاری مطمئن برای آینده
بسیاری از عملکردهای ان وی آر ها مشابه دی وی آرهای قبل ازخود است . همچنین رابط گرافیکی بسیاری از ان وی آرها دقیقا همانند دی وی آر ها هستند . بنابراین تغییر سیستم از دی وی آر به ان وی آر بار اضافی غیر ضروری را بر دوش کاربران قرار نداده تا نیازی نداشته باشد . البته در نصب های کوچک با 16 کانال یا کمتر ، داشتن دانش اولیه کامپیوتر لازم است . ان وی آر ها بر مبنای پی سی یا همان کامپیوتر های خانگی دارای تعداد " نامحدودی" کانال هستند و حتی از آن بهتر ارائه کنندگان وی وی ام اس هایی هستند که نرم افزارهای رایگانی را نیز به صورت پیش نصب بر روی ان وی آرهای خود ارائه می دهند . حتی برای تعداد کانال کمتری چون 8 یا 4 کانال ، کاربران می توانند کامپیوتر رومیزی نه چندان قدرتمند و یک ان وی آر بر مبنای پی سی و یک ام وی اس ابتدایی برای انجام امور مربوطه انتخاب کنند . البته با قبول این واقعیت که ترکیب مذکور انعطاف پذیری و عملکرد محدودی را در اختیار کاربر قرار می دهد. یکی از متخصصین این صنعت می گوید : با پدیدار شدن دوربین های تحت شبکه خانگی و راهکارهای ابری ، حتی راهکار های طراحی شده برای مصارف خانگی نیز به سمت استفاده از آی پی گام بر می دارند .

نیازمندی های ان وی آر:
سادگی در نصب و کاربری ان وی آر ها یکی از نکات برجسته و قابل ذکر آنهاست . انتخاب تجهیزات ذخیره سازی مناسب برای مرتب کردن تصاویر ضبط شده می تواند به امری دلهره آور مبدل شود . یک ان وی آر خوب باید دارای امکانات و توانایی هایی چون : قابلیت انعطاف پذیری در ضبط و پخش تصاویر ، رابط گرافیکی کاربر پسند ، آشکار ساز هوشمند حرکت در تصاویر ویدئویی ، هدایت دوربین های PTZ و همچنین یک واحد کنترل از راه دور داخلی .

بازار اصلی دی وی آر و ان وی آر :

بازار عمده و اصلی دی وی آر های 16 کاناله مانند مدارس راهنمایی ، دبیرستان ها ، بیمارستان ها ، بانک ها ، کارخانجات ، جایگاه های سوخت رسانی ، حمل و نقل جاده ای و از این دست ، با ان وی آر های 32 کاناله جایگزین شده اند .

ان وی آرهای 4 کاناله : فروشگاه های کوچک ، مهد کودک ها ، حمل و نقل عمومی

ان وی آر 16 کاناله (درونی شده ابر مبنای پی سی) : رستوران ها ، بانک ها ، ساختمان های اداری ، امنیت خانگی

ان وی آر های 32 کاناله ( درونی شده بر مبنای پی سی) : مدارس راهنمایی ، بیمارستان ها، کارخانجات ، جایگاه های سوخت رسانی ، حمل و نقل جاده ای ، فروشگاه های بزرگ ، ایستگاه های مترو ، ساختمان های اداری

ان وی آر های 64 کاناله (درونی شده بر مبنای پی سی) : دبیرستان ها ، بیمارستان ها ، بانک ها ، کارخانجات ، حمل و نقل جاده ای ،فروشگاه های بزرگ ، دانشگاه ها ، بخش های دولتی ، مراکز صنعتی ، اماکن نظامی ، هتل ها ، نیروگاه ها ، فرودگاه ها ، حمل و نقل ریلی ، دیدبانی شهری ، استادیوم های ورزشی بزرگ

ان وی آرهای 128 کاناله (درونی شده/ بر مبنای پی سی) دانشگاه ها ، بخش های دولتی ، مراکز صنعتی ، اماکن نظامی ، هتل ها ، نیروگاه ها ، فرودگاه ها ، حمل و نقل ریلی ، استادیوم های ورزشی بزرگ

عمده مصارف دی وی آر ها :

دی وی آر های 4 کاناله : فروشگاه های کوچک ، مهد کودک ها ، امنیت خانگی ، اتوبوس های سیار

دی وی آر های 8 کاناله : رستوران ها ، ساختمان های اداری

دی وی آر های 16 کاناله درونی شده : مدارس راهنمایی ، دبیرستان ها ، بیمارستان ها ، بانک ها ، کارخانجات ، جایگاه های سوخت ، حمل ونقل جاده ای ، فروشگاه های بزرگ ، ایستگاه های مترو

دی وی آر 32کاناله درونی شده : دانشگا ه ها ، بخش های دولتی ، مراکز صنعتی ، اماکن نظامی ، هتل ها ، نیروگاه ها ، فرودگاه ها ، حمل و نقل ریلی و جاده ای ، دیده بانی شهری ، استادیوم های ورزشی بزرگ

این حرکت به سوی استفاده از ان وی آر ها در حال سرایت به بازار های مربوط به دی وی آر های 4 و 8 کاناله نیز هست که بازار امنیت خانگی و فروشگاه های کوچک را شامل می شود البته پروژه های بزرگی چون استادیوم های ورزشی و پروژه های در بر گیرنده زیر ساخت های مهم قبلا ان وی آر های کانال بالا را به کار گرفته اند . در دو جدول بالا موارد استفاده دی وی آر های درونی شده و بر مبنای پی سی آورده شده است .

مروری بر نقاط ضعف دی وی آر ها :

عدم پشتیبانی از دوربین های مگاپیکسلی و قابلیت ضبط تصاویر با دقت حداکثر 567*720 پیکسل (pal)

نیاز به کابل های کواکسیال یا فیبر نوری جهت اتقال تصویر

در سیستم های دوربین مداربسته مبتنی بر دی وی آر ، عملکرد دوربین ها تنها محدود به دریافت تصویر سوژه و ارسال آن به کامپیوتر است

ملاحظات مربوط به ان وی آر ها : پشتیبانی از دوربین ای مگاپیکسلی دارد ؟

امروزه دقت تصویر دوربین های مگاپیکسلی چندان مانند گذشته پهنای باند شبکه را نمی بلعد و با تشکر از استاندارد رو به رشد چهنای باند حاضر و دقت قالب h.264 دیگر اچ دی و دوربین های آی پی مگاپیکسلی مانعی برای رواج بیشتر نخواهند داشت . اما باید اشاره کرد که برخی از ان وی آر ها از ضبط تصاویر دقت بالا پشتیبانی نمی کنند . انتخاب یک ان وی آر که از ضبط مگاپیکسلی پشتیبانی نمی کنند. انتخاب یک ان وی آر که از ضبط مگاپیکسلی پشتیبانی کند می تواند ضامن سیستم دیدبانی شما برای برطرف کردن نیاز های آتی تان باشد .

پایداری نرم افزار ان وی آر :

برای اطمینان بیشتر از پایداری نرم افزار ان وی آر خود می توانید سیستم عامل لینوکس را انتخاب کنید ، که در مجموع انجام اصلاحات نرم افزاری در آن ساده بوده و همچنین کاربر نهایی به راحتی می تواند به آن تسلط یابد . به علاوه ان وی آر های درونی شده لینوکس نه تنها بسیار پایدارند، بلکه از نظر هزینه نیز به صرفه تر هستند .

مقیاس پذیری :

برای افزایش عمر کاربری سخت افزار های موجود و کاهش کل هزینه مالکیت سیستمی را انتخاب کنید که اجازه می ده در ماه ها یا سال های آینده و در صورت نیاز بتوانید به تعداد دوربین های موجود اضافه کنید، بدون آنکه مجبور به پرداخت هزینه اضافی برای خرید لایسنس های دوربین باشید .

نظارت در محل :
البته می توان این مورد را نادیده گرفت ولی اگر راغب هستید که گه گاه تصاویر ویدئویی را به صورت زنده تحت نظارت بگیرید بهتر است مطمئن شوید که ان وی آر شما دارای درگاه vga جهت اتصال مستقیم مانیتور هست .
با استفاده از چیپ دام رایند تعمیر ان وی آر معیوب را کوتاه کنید .

ارسال سخت افزار معیوب با استفاده از خدمات شرکت سازنده (ram) میتواند هزینه بر و زمان بر و اغلب طاقت فرسا باشد . لذا در موارد امنیتی حساس لازم است سخت افزار های اضافی و پشتیبان برای جلوگیری از بروز اختلال در سیستم پیش بینی شود . البته راه دیگری نیز وجود دارد و آن استفاده از ان وی آر هایی است که مخصوصا طوری طراحی شده اند که در آن برنامه مدیریت ویدئو از قبل بر روی یک چیپ دام بارگذاری شده است . در این روش بجای اینکه کل سخت افزار برای تعمیر ارسال شود تنها لازم است تا آن چیپ کوچک جایگزین گردد. سارا یلین معاون شرکت دیجیتال لینستک می گوید : ان وی آر های ما را می توان به یک دام قدرتمند مجهز نموده که نرم افزار ان وی آر و سیستم عامل لینوکس روی بارگذاری شده است .

دیگر ملاحضات : طراحان سیستم
شاید انتخاب درست طراح سیستم اهمیت کمتری از انتخاب بین دی وی آر و ان وی آؤ نداشته باشد . باور عمومی بر این است که طراحان سیستمی که دارای دانش کافی در زمینه فناوری اطلاعات هستند برتری چشمگیری نسبت به سایر طراحان سیستم دارند . چون فرض بر این است که ایشان قادرند خدمات و پشتیبانی بهتری را ارائه دهند . دانش ایشان نسبت به مسائل شبکه اجازه می دهد تا رفع امور مشتریان تسریع گردد . کالین ونگ متذکر شد : بسایری از طراحان سیستم خود از توسعه دهندگان و ارائه کنندگان نرم افزاری هستند و این دانش و تجربه در امر توسعه نرم افزاری است که ایشان را قادر می سازد تا در بیشتر موارد خواسته های مشتریان را مرتفع سازند ." و سپس ادامه داد : امروزه تولید کنندگان سرمایه گذاری بیشتر و بیشتری در زمینه نرم افزار و خدمات می کنند و به آرامی از یک تولید کننده محصول در حال تبدیل شدن به یک ارائه دهنده راهکار کامل هستند"
تعداد روز افزونی از فعالان حوزه فناوری اطلاعات در حال تغییر حوزه فعالیت و تمرکز و بر بازار دیدبانی ویدئویی هستند . این رویکرد مرتبط با مرز و حاشیه پایینی صنعت فناوری اطلاعات هستند . تجربه نشان داده است که داشتن دانش و تجربه ی کافی در زمینه دیده بانی ویدئویی به همان میزان مهم است . سارالین ابراز داشت : ما معتقدیم که طراحان سیستم با زمینه سی سی تی وی همچنان بر بازار غلبه دارند . برای ما ، واحد تحقیق و توسعه مان ، مهندسین تحلیل عیوب سیستم و بالاخره بخش فروشمان همگی همکاری تنگاتنگی با طراحان سیستم مان داریم . بنابراین همگی باید درک کاملی از راهکاری که می فروشند داشته باشند . الکس آیدا نیز در نظری مشابه گفت : زمانی که بخواهید برای یک پروژه سیستم دیدبانی به دنبال طراح سیستم بگردی مهم است گزینه ای را انتخاب کنید که دارای دانش متوازنی در زمینه های مربوط به سیستم های دیدبانی است . به علاوه ما معتقدیم که ارائه خدمات و پشتیبانی بهتر بخشی از ارزش ها و مشخصات یک طراح سیستم است." برای حذف نگرانی از آینده سرمایه گذاری در سیستم ویدئویی تان مهم است که به دنبال طراح سیستمی بگردید . که دارای هر دو تخصص فناوری اطلاعات و سیستم های امنیتی باشد .

حسگر دوربین مدار بسته

وظیفه حسگر دوربین مدار بسته تبدیل پرتوهای نور متمرکز به سیگنال ویدئویی متغیر در زمان است. این سیگنال ویدئویی پس از تولید به وسیله تجهیزات مخابراتی (کابل کواکسیال،زوج تابیده شده،فیبر نوری،امواج رادیویی) از طریق بستر انتقال به مرکز کنترل انتقال می یابد. حسگرهای حالت جامد برای تبدیل روشنایی تصویر به سیگنال ویدئویی از آرایه های سیلیکونی فوتو-حسگر (پیکسل) استفاده می کنند. این سیگنال پس از تقویت به منظور نمایش به نمایشگر منتقل می شود.
حسگر های حالت جامد از نظر فن آوری ساخت به چهاردسته اصلی ccd,cpd,cid,cmos تقسیم می شوند. در صنعت ساخت دوربین های حفاظتی از دسته اول تا چهارم استفاده می شود و توان مصرفی آنها از کسری از وات شروع و به 8 الی 20 وات برای دوربین های لوله کاتدی ختم می شود. شارژ الکتریکی در زمان شکل گیری تصویر روی حسگر دوربین به ولتاژ تبدیل می شود. این ولتاژها با استفاده از مبدل آنالوگ به دیجیتال به دست عدد تبدیل می شوند و برای پردازش های بیشتر نظیر تنظیم شدت روشنایی و رنگ به واحد پردازش تصویر ارسال می شوند.چشم انسان تصویر را یک جا نمایش می دهد اما سیگنال ویدئویی در دوربین معمولی یا مادون قرمز حرارتی پس از پیمایش نقطه به نقطه و پیکسل های افقی و عمودی حسگر های سیاه-سفید یا رنگی تولید می نمایند پیمایش از کنج بالایی سمت چپ تصویر شروع شده و در کنج پایین سمت راست خاتمه می بابد دوربین های رنگی با اختراع و استفاده از الگوریتم اصلاح رنگ بایر و سیستم تعادل رنگ سفید در ساخت دوربین،تولید شدند. این نوع فیلتر از فیلتر آبی -سبز-قرمز -قرمز و سبز تشکیل شده اند. به علت حساسیت زیاد چشم به رنگ سبز ،در این فیلتر رنگ سبز نسبت به رنگ های آبی و قرمز بیشتر استفاده شده است. فیلتر دیگری که از آن برای ذخیره اطلاعات رنگی استفاده می شود فیلتر رنگی CMYG (فیروزه ای،گلبهی،زرد و سبز است) با افزایش تعداد پیکسل های حسگر جزئیات بیشتری از صحنه قابل فیلم برداری می شود.حسگرهای سیاه -سفید و رنگی برای تولید تصویر شفاف و بدون نویز طوری طراحی می شوند که در طی شبانه روز با تغییرات سطح روشنایی سازگار شوند.نتیجه چنین طراحی هایی ساخت دوربین های ICCD,CMOS,CCDو مادون قرمز حرارتی است.بیشترین کاربرد به ترتیب متعلق به ICCD,CMOS,CCD و مادون قرمز حرارتی است.به علت حساسیت به نور نزدیک به مادون قرمز حسگرهای CCD,CMOSعلاوه بر کاربرد های روزانه معمولا در برخی مواقع از انها در کاربردهای شبانه هم استفاده می شود .نقاط قوت و ضعف های موجود در فن آوری ساخت حسگر های CCDو CMOS باعث شده است که کاربری های متفاوتی داشته باشند. به عنوان مثال به علت فن اوری پیشرفته ساخت حسگر های CCD, این حسگر ها در ساخت حافظه رایانه های شخصی استفاده می شوند .از حسگرهای ICCD برای کاربری شبانه و تحت شرایط روشنایی بسیار کم استفاده می گردد و در تاریکی مطلق,مه گرفته و گرد و غبار بهترین گزینه حسگر های مادون قرمز حرارتی هستند.

فن آوری ساخت حسگرهای CCD:
شارژ الکتریکی هر پیکسل در حسگر CCD از طریق تعداد محدودی گره خروجی -اغلب یک گره-به مبدل ولتاژ منتقل می گردد و پس از تبدیل شدن به سطوح مختلف ولتاژی از آن میانگین گیری شده و به صورت سیگنال آنالوگ از تراشه CCD خارج می شود .در مرحله بعدی سیگنال خروجی تقویت شده و به وسیله مبدل A\D به رشته عددی تبدیل می گردد و در نهایت به بیرون حسگر ارسال می شود. در تبدیل شدت روشنایی به سیگنال ویدئویی با استفاده از تمامی پیکسل ها یکپارچه گی خروجی (عاملی مهم در تعیین کیفیت تصویر)افزایش می یابد. در حسگر های CCD ،تقویت کننده یا مبدل های A/Dپیش ساخته وجود ندارد و بسیاری از مراحل بیرون از حسگر CCD انجام می شوند.
30 سال از استفاده حسگر های CCD در ساخت دوربین های عکاسی و فیلم برداری میگذرد و کیفیت بالای آنها سبب گردیده همچنان از آنها در ساخت دوربین استفاده شود. عموما این حسگر ها نسبت به حسگر های CMOS حساسیت نوری بالاتر و نویز کمتری دارند و در شرایط کم نور تصاویر بهتری تولید می کند .با این وجود حسگر ها معایبی نیز دارند.از آن جمله می توان به گران قیمت بودن و پیچیدگی اتصالات آنها در داخل دوربین اشاره کرد.علاوه بر این حسگر CCDمی توان 100 برابر بیشتر از حسگر CMOS مشابه خود برق مصرف کند.

فن آوری ساخت حسگر های CMOS:

در تراشه CMOS آرایه پیکسلی با مبدل A/D و تقویت کننده یکپارچه شده است. در حسگر های CMOS قابلیت ایجاد پنجره وجود دارد. که به کاربر امکان خواندن فقط یک قسمت از آرایه پیکسلی را می دهد. از این مزیت در تولید تصاویر کیفیت بالا و PTZدیجیتالی یا داشتن نرخ ارسال فریم بالاتر برای یک قسمت کوچک از آرایه پیکسلی استفاده می شود. پیشرفت های اخیر در فن آوری ساخت و یکپارچه سازی قسمت های مختلف در تراشه حسگرهای CMOS باعث شده بیش از پیش کیفیت تصویر این حسگر ها به حسگر های CCD نزدیک شود و قیمت تمام شده دوربین ها کاهش یابد .اتلاف توان حسگرهای CMOS در مقایسه با حسگر های CMOS در مقایسه با حسگر های CCD کمتر و ابعاد کوچکتری دارند.و می توان فرامین و ویژگی های بیشتر را در تراشه آنها یکپارچه سازی کرد.علاوه بر این به علت ارزانی حسگر های CMOS مگاپیکسلی نسبت به حسگر های CCD مگاپیکسلی ،تقاضا برای استفاده از آنها بیشتر است.

حسگر های مگاپیکسلی:
در هنگام انتخاب حسگر دوربین هماهنگی میان ابعاد حسگر ،دوربین مگاپیکسلی و پیکسل های آنها بسیار مهم است. به دلایل اقتصادی ،ابعاد بسیاری از حسگر های مگاپیکسلی- یعنی حسگر هایی که تعداد پیکسل آنها یک میلیون یا بیشتر باشد .هم اندازه یا کمی بزرگتر از حسگر های است که برای دوربین های با وضوح تصویر VFA (آرایه نگاره سازی ویدئویی) یعنی 640*480(307200) پیکسل استفاده می شوند. فرق حسگر های مگاپیکسلی نسبت به حسگر های VGA در تعداد پیکسل های بیشتر و ابعاد کوچک تر حسگر مگاپیکسلی است. به عنوان مثال برای حسگر های 1پ3 اینچی ابعاد پیکسل حسگر 2 مگاپیکسلی 3 میکرومتر و برای حسگر 1/3 اینچی مشابه VGA 7/5 میکرومتر است. از آن جایی که ابعاد پیکسل دوربین مگاپیکسلی کوچک تر است ،نور منعکس شده از صحنه به تعداد بیشتری از پیکسل ها می رسد و به همین دلیل وضوح تصویر بالاتر می رود. و جزئیات تصاویر دوربین مگاپیکسلی نسبت به دوربین VGA بیشتر می گردد . از قابلیت بزرگنمایی لحظه ای حسگر مگاپیکسلی می توان برای اجرای فرامین PTZ بدون حرکت دادن دوربین و تولید تصاویر منظره نما یا نمای بسته با کیفیت استفاده کرد.

نظارت مشاهده رفتار ها ،فعالیت ها،یا سایر اطلاعات متغیر درباره افراد ، مکان ها ، و اشیاء به منظور کسب اطلاعات ، اثرگذاری ، مدیریت راهبردی ، یا محافظت آنها می باشد . این عمل می تواند شامل مشاهده از راه دور توسط تجهیزات الکترونیکی مانند دوربین های مدار بسته ، یا رهگیری اطلاعات منتقل شده به شکل الکترونیکی باشد و همچنین می تواند شامل روش های ساده و یا بدون استفاده از فن آوری از قبیل عوامل جاسوسی انسانی و یا رهگیری پستی شود .
دو نوع کلی از نظارت وجود دارد ، نظارت فیزیکی و نظارت فنی ، نظارت فیزیکی توسط اشخاص انجام می شود . این تنها راهی است که هدف انسانی می تواند به شکلی مداوم در یک بازه زمانی گسترده مورد مشاهده قرار گیرد . این روش به منظور ایجاد پوشش نظارتی کامل می تواند با شیوه های دیگر ترکیب شود . و ممکن است توسط ماموران قانون نیز مورد استفاده قرار گیرد . این شکل از نظارت نیازمندمهارت هایی خاص می باشد . صرف نظر از روشی که برای تعقیب هدف مورد استفاده قرار می گیرد ، شخص ناظر باید قادر باشد تا اقدامات ضد نظارتی را در حال حرکت ، رانندگی ، و در همه اشکال حمل و نقل مورد استفاده ، پیاده سازی کند . به منظور اجتناب از شناسایی ، شخص یا تیم ناظر نباید در دیدرس مستقیم هدف مورد نظارت قرار داشته باشد .
نظارت فنی از نظارت فیزیکی متداول تر است . این نظارت بر مبنای استفاده از ابزارها و فن آوری ها به منظور مشاهده و ضبط فعالیت های هدف می باشد . با استفاده رو به گسترش ابزارهای مخابراتی از قبیل تلفن ها تلفن های همراه ، پیجر ها ، اینترنت ، فکس و... نظارت فنی منبع اصلی جاسوسی از فعالیت های روزانه هر فردی می باشد . علاوه بر ان ، این روش از ابزار های فنی به منظور ذخیره سازی ، مستند سازی ، و مشاهده یک حرکت خاص از هدف مورد نظر ، مکالماتش ، یا سایر فعالیت های آن بهره می برد . این فرآیند شامل استفاده از ابزار های شنود در خانه خودرو ها ، مشاهده فعالیت های اینترنتی ، ویدئو های حاصل از تلویزیون های مدار بسته ، ردیابی وسایل نقلیه ، ابزار های دید درش ب ، و سایر موارد می گردد .
نظارت برای دولت ها و مجریان قانون به منظور ایجاد کنترل اجتماعی ، تشخیص و مشاهده تهدید ها ، و جلوگیری از فعالیت های جنایی و خرابکارانه ، بسیار سودمند است .
هرچند که بسیاری از حقوق شهروندی و گروه های حفظ حریم خصوصی ، معتقد هستند که اجازه دادن به افزایش نظارت دولت بر شهروندان جامعه در نهایت منجربه محدودیت شدید یا از دست دادن کامل آزادی های فردی خواهد شد .
تایید یک سیستم نظارتی در اغلب موارد می تواند مشکل باشد . این کار معمولا با تایید یک سیستم نظارتی در اغلب موارد می تواند مشکل باشد.
این کار معمولا با تعیین این که آیا سیستم نظارتی در محل وجود دارد . یا خیر انجام می پذیرد . برای این منظور ، سیستم نظارتی ، بر اثر لو رفتن چنین سیستمی ، تصور کند که هدف مورد نظارت درگیر یک فرایند ضد نظارتی شده است .
ممکن است دچار فریب خوردگی در نگرش خود شده و باور کند که هدف مورد نظر در حال انجام فعالیت های غیر مجاز می باشد . در بیشتر موارد متصدیان سیستم های نظارتی در صورت رسیدن به این باور که توسط هدف مورد نظارت مورد شناسایی قرار گرفته اند . از نظارت صرف نظر خواهند کرد . در وضعیت های دیگر گروه های نظارتی ممکن است نظارت خود بر روی هدف راحتی در صورت شناسایی ، حفظ کنند . (نظارت آشکار ) . برای نمونه واضح است که نظارت توسط پلیس در برخی مواقع برای ترساندن اهداف ، به عنوان بخشی از عملیات جنگ روانی می باشد . که معمولا به منظور خنثی سازی هدف از طریق ایجاد ترس و بدبینی انجام می شود .
اصطلاح "ضد نظارت" به اقدامات انجام شده به منظور شناسایی سیستم های نظارتی گفته می شود که می تواند برای مقاصد گوناگونی مورد استفاده قرار بگیرد . می توان با استفاده از چنین اقداماتی سیستم نظارتی را به گونه ای طراحی و پیاده سازی نمود . که به راحتی توسط اهداف مورد نظارت شناسایی نگردد . علاوه بر ان می توان از وجود سیستم های نظارتی در مکان های مورد نظر که به دلایل امنیتی نباید در ان ها سیستم های نظارتی وجود داشته باشد . یا بنا به مسائل اطلاعاتی و اقدامات جاسوسی ممکن است توسط دشمن یا رقبا سیستم نظارتی مخفی در ان ها قرار داده باشد . مطلع شده و برای جلوگیری از فعالیت نظارتی آن ها اقدام کرد . در اغلب موارد سیستم های ضد نظارتی مجموعه ای از فعالیت ها را به کار می برند که در صورت پیروی از آنها خطر نظارت کاهش می یابد . همچنین با به کار بستن این روش ها می توان سیستم نظارتی را به گونه ای طراحی و پیاده سازی نمود . که احتمال شناسایی آن توسط اهداف مورد نظارت قرار گرفته ، کاهش یابد . سیستم های ضد نظارتی ممکن است از روش های الکترونیکی از قبیل جاروب باگ که فرآیندی به منظور شناسایی ابزارهای نظارتی مانند ابزار های شنود مخفی ، و ابزارهای نظارت دیداری می باشد . برای خنثی نمودن تلاش های ناخواسته کلاهبرداران سایبری در دسترسی به لوازم کامپیوتری برای مقاصد ناپسند مختلف استفاده نماید.

چرا سیستم های نظارتی مهم هستند؟

دلایل بسیاری وجود دارد که چرا سازمان ها تمایل به جاسوسی از یکدیگر دارند . تشخیص آماری این که چه مقدار از دولت ها و اشخاص قربانی نظارت غیر قانونی وناخواسته هستند . دشوار است . شواهد نظارت اغلب به منظور اجتناب از تبلیغات یا در برخی موارد ، هشدار دادن به جاسوسان از بین می روند . بیشتر سازمان تاثیر می گذارد . بی اطلاعا هستند . در ادامه تنها تعداد اندکی از نمونه ها به عنوان دلایلی برای به کار بردن سیستم های ضد نظارتی آورده شده است .

نمونه های شرکتی و تجاری :

1-محصولات و طرح های جدید . محافظت از اسرار تجارت.
2-سازمان دهی مجدد طرح ها از قبیل ادغام ها و تصرفات
3-مشکلات قانونی شرکت
4-مذاکرات اتحادیه کارگری و استراتژی های گفت و گو
5-محافظت از اطلاعات مالی
6-جاسوسی های صنعتی از سایر شرکت ها یا کشور های
7-جاسوسی از کارکنان داخلی
8-محافظت از اشخاص بسیار مهم

(نمونه های نظارتی)

9-محافظت از رهبران دولت
10-محافظت از جزئیات تحقیقات از جرایم سازمان یافته
11-محافظت از هویت ماموران مخفی
12-اطمینان از این مجرمان مواد مخدر بی اطلاع از حملات و تحقیقات هستند.
13-محافظت از اشخاص در برنامه حفاظت از شاهد

(نمونه های دولتی)

14-تامین امنیت ارتباطات
15-مذاکرات سیاسی
16-محافظت از رهبران سیاسی
17-محافظت از طرح ها و اطلاعات سیاسی و نظامی
18-توسعه فن آوری های پیشرفته
19-تامین امنیت سفارت خانه ها
20-بررسی فعالیت های تروریستی

آیا دستگاه های جاسوسی در دسترس هستند؟

ابزارهای نظارتی اغلب به عنوان افسانه در نظر گرفته می شوند یا محصولاتی که تنها برای جاسوسی های مخفی دولتی فراهم هستند . هرچند از آن جایی که فن آوری جهان به پیشرفت خود ادامه می دهد . ابزارهای نظارتی با کیفیت بالا به آسانی توسط بازار تجاری خریداری می شوند . و حتی می توانند محصولات خانگی متداولی باشند . یک مانیتور کودک یک سیستم نظارتی کامل و عالی می باشد . که قیمتی کمتر از 50 دلار دارد و می توان آن را در بالای سقف قرار داد . زیر میز های اتاق کنفرانس ، پشت یک میز کار ، یا در یک کیف دستی ، یک دوربین با لنز روزن های با کیفیت بالا می تواند در بازار آزاد با قیمتی کمتر از 100 دلار خریداری شود . توجه به این نکته مهم است که همان طور ارزش اطلاعات محافظت شده افزایش می یابد . پتانسیل تهدید و هزینه فن اوری نظارتی موجود نیز افزایش می یابد . جنایتکاران خطرناک می تواندد به آسانی پیدا شوند . و از تجهیزات شنود پیشرفته استفاده نمایند . در نهایت این مسئولیت رهبری سازمان و متخصص امنیتی است که ارزش اطلاعات را در توسعه یک استراتژی امنیتی تعیین نماید .

مقابله با الکترونیکی با سیستم نظارتی:

بیشتر سیستم های نظارتی اطلاعات ، داده ها ،ویدئو، یا صدا را از طریق هوا با استفاده از امواج رادیویی منتقل می کنند . روش مقابله استاندارد با چنین سیستم هایی استفاده از یک دریافت کننده به منظور ردیابی چنین امواجی می باشد . ابزارهای ردیابی حرف های بسیار گران بوده و کار کردن با آن ها نیازمند دارا بودن دانش کافی از امواج رادیویی می باشد . ردیابی توسط این ابزارها عاری از خطا نمی باشد . سیستم های نظارتی پیشرفته می توانند به صورت از راه دور خاموش و روشن شده و برخی نیز می توانند فرکانس کاری خود را بر اساس الگوی از پیش تعیین شده ای به سرعت تغییر دهند . تا ردیابی آ نها بسیار مشکل تر گردد . علاوه بر این ها برخی سیستم ها ممکن است به جای ارسال داده ها ان ها را ذخیره نمایند . همچنین هنگامی که تغذیه یک سیستم نظارتی به اتمام می رسد. هنگام ردیابی قابل شناسایی نمی باشد . علاوه بر آن برخی از ابزارها هستند که هیچ بخش فعالی ندارن و سیگنال صوتی را با جذب انرزی الکترومغنناطیسی از محیط پیرامون خود ارسال می دارند . برای نمونه هدیه ای از جنس چوب کنده کاری شده با دست در سال 1945 از طرف شوروی به سفیر ایالات متحده داده شد که در آن سیستم شنودی جاسازی شده بود که از هیچ بخش فعالی استفاده نمی کرد و به همین دلیل این سیستم تا سابل 1952 شناسایی نشد .
تجهیزات بسیار حساسی به منظور شناسایی میدان مغناطیسی ، یا نویزالکتریکی ساطع شده توسط فن اوری کامپیوتری به کار رفته در ضبط کننده های دیجیتالی استفاده می شود . هرچند که اگر در محل مورد نظر لوازمی از قبیل کامپیوتر ها ، دستگاه ای کپی و یا سایر لوازم الکتریکی و الکترونیکی موجود باشد . کار تشخیص بسایر دشوار می گردد . روش دیگری نیز وجود دارد که از دوربین حرارتی به منظور شناسایی گرمای سیستم به کار رفته یا منبع تغذیه آن که ممکن است در یک دیوار یا سقف جاسازی شده باشد استفاده نمایند .

ابزارهای ضد نظارتی :

ابزارهای ضد نظارتی لوازمی هستند که به کمک آنها سیستم های نظارتی مخفی شناسایی می شوند . این ابزارها عموما از روش های الکترونیکی به منظور شناسایی سیستم ها نظارتی از قبیل سیستم های شنود مخفی و دوربین های نظارتی مخفی استفاده می کنند . چنین ابزارهایی برای یافتن موارد زیر سودمند می باشند .
1.دوربین های مخفی ، چه به صورت بی سیم و چه به صورت با سیم
2.ابزارهای ردیابی با استفاده از GPS
3. سیستم های صوتی جاسازی شده
ابزارهای ضد نظارتی بر اساس قابلیت هایی که دارند دارای گستره زیادی می باشند . ارزان ترین این ابزارها به کاربر اجازه می دهد تا لنز دوربین ها را با قدم زدن به صورت فیزیکی در اطراف محیط مورد نظر و جست و جو برای لنزهای موجود با استفاده از آشکار ساز قرار داده شد در دستگاه شناسایی کند . ابزارهای حرفه ای تر و گران تر به وسیله شناسایی انواع مختلف سیگنال های بی سیم کار می کنند . برخی از این ابزارها به کاربر اجازه می دهند تا تصویر ویئدویی که توسط دوربین مخفی بی سیم در حال انتقال است را مشاهده کنند . بسیار مهم است که کاربر از ویزگی های خاصی که برای شرایط خاص مورد نیاز خواهد بود آگاه باشد .

پارامتر هایی که هنگام تهیه یک ابزار ضد نظارتی باید مورد توجه قرار گیرد .

1.شناسایی دوربین های مخفی : این که آیا ابزار تهیه شده دوربین های مخفی را شناسایی می کند ؟ در صورت مثبت بودن پاسخ این شناسایی برای دوربین های با سیم انجام می شود یا دوربین های بی سیم ؟
2.شناسایی سیستم های بی سیم: این که آیا ابزار نهیه شده سیستم های نظارتی بی سیم را شناسایی خواهد نمود . در صورت مثبت بودن پاسخ این شناسایی در چه فرکانس هایی امکان پذیر خواهد بود ؟
3. شناسایی سیستم های صوتی : این که آیا ابزار تهیه شده سیستم های صوتی مخفی را شناسایی می کند ؟
4.شناسایی سیستم های مبتنی بر GPS: این که آیا ابزار تهیه شده سیستم های ردیاب مبتنی بر GPS را شناسایی می نماید ؟
5. گستره شناسایی : بسته به این که سیستم مخفی شده از چه قدرتی برخوردار است و در کجا مستقر شده است . آیا ابزار تهیه شده می تواند ابزار مخفی را شناسایی نماید .
6. نمایش تصاویر ویدئویی : این که آیا ابزار تهیه شده می تواند ویدئوی تهیه شده توسط سیستم نظارتی مخفی را به نمایش در آورد یا خیر؟ این کار برای مشخص نمودن این که سیستم نظارت مخفی در کجا قرار داده شده است سودمن خواهد بود .
7.پخش صدا : این که آیا ابزار تهیه شده می تواند ویدئوی تهیه شده می تواند به کاربر اجازه شنیدن صدای حاصل از سیستم نظارتی مخفی شده را بدهد یا خیر ؟ این کار برای مشخص نمودن این که سیستم نظارتی صوتی مخفی در کجا قرار داده شده است . سودمند خواهد بود .
8. حالت هشدار : این ویژگی به ابزار اجازه می دهد تا هنگامی که سیستم نظارتی جدیدی در محوطه قرار داده شده برای کاربر هشداری صادر نماید.
در ادامه برخی از ابزارهای ضد نظارتی به همراه قابلیت ها و قیمت آنها آورده شده است .
1-یابنده لنز های دوربین های جاسوسی:
شناسایی دوربین مخفی : دارد (با سیم و بی سیم)
شناسایی سیستم های بی سیم : ندارد
شناسایی سیستم های صوتی : ندارد
شناسایی سیستم های مبتنی بر GPS: دارد
گستره شناسایی: به قدرت فرستنده بستگی دارد.
نمایش تصاویر ویدئویی: ندارد
پخش صدا : ندارد
حالت هشدار : ندارد
قیمت : 79.99 دلار

3-آشکار سازی دوربین مخفی :
شناسایی دوربین های مخفی: دارد
شناسایی سیستم های بی سیم : ندارد
شناسایی سیستم های صوتی : ندارد
شناسایی سیستم های مبتنی بر GPS : ندارد
گستره شناسایی : 6 تا 18 فوت
نمایش تصاویر ویدئویی: ندارد
پخش صدا :ندارد
حالت هشدار : ندارد
قیمت : 99.95 دلار

4- آشکار ساز سیگنال رادیویی شخصی
شناسایی دوربین های مخفی :دارد (بی سیم )
شناسایی سیستم های بی سیم : دراد
شناسایی سیستم های صوتی : دارد (بی سیم)
شناسایی سیستم های مبتنی بر GPS ; دارد
گستره شناسایی : به قدرت فرستنده بستگی دارد
نمایش تصاویر ویدئویی :ندارد
پخش صدا :ندارد
حالت هشدار: ندارد

قیمت : 199.95 دلار

آشکار سازی GPS و تلفن همراه :
شناسایی دوربین های مخفی : ندارد
شناسایی سیستم های بی سیم : دارد (ابزارهای مبتنی بر GPS و تلفن همراه)
شناسایی سیستم های صوتی : دارد
شناسایی سیستم های مبتنی بر GPS : دارد
گستره شناسایی : به قدرت فرستنده بستگی دارد
نایش تصاویر ویدئویی: ندارد
پخش صدا : ندارد
حالت هشدار : ندارد
قیمت : 29.500 دلار

6- آشکار سازی دوربین های نظارتی بی سیم :
شناسایی دوربین مخفی : دارد (تنها بی سیم}
شناسایی سیستم های بی سیم: دارد
شناسایی سیستم های صوتی: دارد
شناسایی سیستم ها مبتنی بر GPS: ندارد
گستره شناسایی: به قدرت فرستنده بستگی دارد
نمایش تصاویر ویدئویی: ندارد
پخش صدا: دارد
حالت هشدار : ندارد
قیمت : 399.95 دلار

7-آشکار سازی دوربین بی سیم:

شناسایی دوربین های مخفی : دارد (تنها بی سیم)
شناسایی سیستم های بی سیم : دارد
شناسایی سیستم های صوتی : ندارد
شناسایی سیستم های مبتنی بر GPS: ندارد
گستره شناسایی: به قدرت فرستنده بستگی دارد
نمایش تصاویر ویدئویی: دارد
پخش صدا : ندارد
حالت هشدار : ندارد
قیمت : 495.00 دلار

8-آشکار ساز دوربین بی سیم سه باندی:

به صورت همزمان فرکانس های 1.2 مگاهرتز ، 1.4 مگاهرتز . 5،8 مگاهرتز را شناسایی می کند .
شناسایی دوربین های مخفی: دارد (تنها بی سیم)
شناسایی سیسم های بی سیم : دارد
شناسایی سیستم های صوتی : دارد
شناسایی سیستم های مبتنی بر GPS: ندارد
گستره شناسایی: به قدرت فرستنده بستگی دارد
نمایش تصاویر ویدئویی: دارد
پخش صدا: دارد
حالت هشدار: ندارد
قیمت : 899.95 دلار

9- آشکار ساز: CPM-700

شناسایی دوربین های مخفی: دارد (باسیم و بی سیم)
شناسایی سیستم های بی سیم : دارد
شناسایی سیستم های صوتی: دارد
شناسایی سیستم های مبتنی بر GPS: ندارد
گستره شناسایی: به قدرت فرستنده بستگی دارد
نمایش تصاویر ویدئویی: ندارد
پخش صدا : ندارد
حالت هشدار: دارد
قیمت : 2000.000دلار

ذخیره سازی بخش لاینفک هر سیستم دیدبانی ویدئویی است . این بخش معمولا جزو گران ترین قسمت های سیستم نیز هست .

هرچند آگاهی از بهترین روش ذخیره سازی که بتواند نیازهای کاربر نهایی را برآورده سازد می تواند در کاهش هزینه ها و افزایش قابلیت اطمینان اثر گذار باشد .

وقتی گزینه های بیشتری برای انتخاب وجود دارد انتخاب بهترین روش ذخیره سازی از بین این گزینه ها به نحوی که بتواند جوابگوی نیازها و شرایط مشخصی باشد

کاری پیچیده خواهد بود . جان میناسیان ، مدیر ارشد تولید سیستم مدیریت ویدئویی آی پی در شرکت اشنایدر الکتریک می گوید . در گذشته این فناوری

حول کاهش کیفیت تصویر یا کاهش نرخ فریم تصاویر ضبط شده در گردش بود . اما در سال های اخیر پیشرفت و جاذبه دوربین های دارای دقت

بالاتر تصویر و همچنین وجود دستورالعمل هایی که سیستم را ملزم به نگهداری طولانی تر تصاویر ضبط شده می کنند . تصاویری که لازم است

با دقت بالا و به صورت زنده و دائمی ذخیره شوند . همگی باعث شده اند . تا شیوه های پیشین مدیریت ذخیره سازی منسوخ شوند .

صنعت امروز بیش از پیش نیازمند یافتن یک معماری ذخیره سازی است که در ان مسائلی همچون کاهش هزینه ، قابلیت اطمینان بالا

و مقیاس پذیری مد نظر قرار گرفته شده باشد و بتواند رضایتمندی کاربر نهایی و همچنین الزامات دستورالعمل های موجود را برآورده سازد.

ملزومات ذخیره سازی:

انتخاب شیوه ذخیره سازی نوعا بسته به عواملی چون اندازه شرکت ، چشم انداز سرمایه گذاری و نیاز های ذخیره سازی است .

از همه مهمتر اینکه یک سیستم امنیتی باید دارای قابلیت مقیاس پذیری و انعطاف پذیری بالا بوده و بتواند خود را با تغییر نیاز های امنیتی شرکت هماهنگ کند.
عواملی همچون پهنای باند و نیاز های سیستم و این که آیا سیستم مذکور قادر به برآورده ساختن این نیاز ها هست یا خیر نیز باید مد نظر قرار گیرند .

در اکثر نصب ها عموما یک روش ترکیبی از چند روش ذخیره سازی استفاده می شود.
مقررات دولتی ، استانداردهای صنعتی یا دستورالعمل های داخلی ، هریک الزامات مرتبط با تصاویر ضبط شده ویدئویی را مشخص نموده اند .

یارموکالیوماکی ، مدیر تولید شرکت اکسیس می گوید : زمان ذخیره سازی و حجم داده های ضبط شده هستند که تعیین می کنند از کدام

راهکار ذخیره سازی باید استفاده شود البته نیاز به گفتن ندارد که بخش های مختلف بازار نیازهای متفاوتی نیز دارند . به عنوان نمونه می توان

به فروشگاه های برخی مناطق اشاره کرد . که ذخیره سازی 30 روزه داده های تصویری در آن ها متداول است.
در آمریکا قوانین ایالت های مختلف با یک دیگر تفاوت دارند . و کشورهای نختلف نیز از این قاعده مستثنا نیستند. میناسیان همچنین ابراز داشت :

مبادی تشکیل پرونده جنایی در دادگاه های کالیفرنیا توصیه می کنند . مدارک ویدئویی برای 365 روز نگهداری شوند. طبق قوانین ایالات نوادا در برگزاری

مسابقات ورزشی لازم است . تصاویر ویدئویی تمامی دوربین ها با نرخ 30 فریم بر ثانیه و با حداقل دقت CIF4 ضبط شده و برای هفت روز نگهداری شود.

اخیرا در فرانسه نیز قوانین امنیت عمومی جدیدی به تصویب رسیده است . که ضبط تصاویر با حداقل دقت CIF4 و به صوزت زنده را برای تمامی

کاربردهای امنیت عمومی و دیدبانی شهری اجباری ساخته است .

نصب در ابعاد بزرگ:

ان وی آر ها اولین انتخاب در دنیای دوربین های مگاپیکسلی هستند . به علاوه در پروژه های بزرگ نیز ترجیح داده می شود سیستم مدیریت

و ذخیره سازی داده های ویدئویی به صورت مرکزی می باشد.
پروژه های دیدبانی بزرگ با چندین چالش روبه رو هستند از دیدگاه ذخیره سازی این چالش ها مدیریت چندین جریان طولانی محتوا و حصول اطمینان

از کافی بودن فضای ذخیره سازی نصب شده (یا قابل اتصال) را شامل شوند . تا بر این اساس ضبط جریان های ویدئویی به طور دائمی ،

بدون وقفه و با کیفیت تصویری مناسب تضمین شود . در صورتی که سیستم ذخیره ساز نتواند از عهده این امر بر آید نرخ و کیفیت فریم افت خواهد کرد.

پروژه های بزرگی چون فرودگاه ها اماکن دولتی،مراکز تجاری و زیر ساخت های حیاتی نیازمند بهره گیری از ذخیره سازهای بر پایه کامپیوتر های

شخصی یا سرورهای ذخیره سازی هستند. چنین سیستم هایی نیازمند توان پردازشی و امنیت بالا هستند .

ذخیره ساز ا بر پایه کامپیوتر شخصی یا سرور دارای قابلیت اطمینان بالاتری در این زمینه هستند.
قابلیت های ذخیره سازی وابسته به اندازه و سیستم امنیتی مورد بحث است . برای مثال یک سیستم 100 دوربینه

با ذخیره سازی 7 روزه و ضبط 24 ساعته که دارای نرخ فریم 15 فریم بر ثانیه است و این تصاویر نیز با استفاده از الگوریتم MJPEG فشرده هستند.

برای ذخیره سازی این حجم از داده به بیش از 30 ترابایت فضا احتیاج دارد . در نتیجه بنابر گفته کالیوماکی " راهکاری که بتواند حجم بالای داده

را برای مدت زمانی طولانی ، مانند آنچه در اماکن دولتی مرسوم است . نگهداری کنند . لازم است که از راهکارهای مرکزی مانند ان وی آرها

و ذخیره سازهای سرور پایه استفاده نماید .

مکمل ذخیره ساز مرکزی:

سازمان های بزرگ به طور روز افزونی خواستار در اختیار قرار گرفتن راهکارهای دارای پشتیبان خطا هستند . بدین منظور از ذخیره ساز لبه ای استفاده می شود .

که در کنار ذخیره ساز مرکزی راه اندازی شده و در مواقعی که سیستم ذخیره ساز مرکزی به هر دلیل از دسترس خارج است . داده های ویدئویی را

به صورت محلی ذخیره می نماید . همچنین کار بر نهایی می تواند با راه اندازی هم زمان ذخیره ساز لبه ای در کنار ذخیره ساز مرکزی احتمال از دست رفتن تصاویر

در اثر خطاهای شبکه یا ذخیره ساز مرکزی را از بین ببرد . در این صورت می توان تصاویری که به صورت محلی ذخیره شده اند را در زمانی دیگر با تصاویر موجود

بر روی ذخیره ساز مرکزی تلفیق نمود .
بر این اساس تام لارسون یکی از مدیران BCDVIDEO معتقد است . امروزه دیگر نمی توان از ذخیره ساز لبه ای به عنوان راهکار اصلی ذخیره سازی

در پروژه های بزرگ یاد کرد. اما همچنان می توان از آن به عنوان راهی برای افزایش منابع ذخیره سازی استفاده نمود . درونی سازی ذخیره ساز لبه ای

با سیستم ذخیره ساز مرکزی موجب جامعیت بیشتر سیستم های دیده بانی ویدئویی در پروه های حساس ، مناطق دوردست و ایستگاه های سیار می گردد .

برای مثال در شرایطی که سیستمی دارای پهنای باند کافی شبکه برای ارسال جریان ویدئویی با بالاترین کیفیت نباشد . ذخیره ساز لبه ای و مرکزی

در بسیاری از موارد می توانند مکمل یکدیگر باشند . ذخیره ساز لبه ای می تواند موجبات بهبود تحلیل ویدئویی را فراهم آورد . جورج شولهمر معاون

مهندسی فروش شرکت PIVOT3 در این زمینه می گوید : ذخیره ساز لبه ای و مرکزی در بسیاری از موارد می توانند مکمل یکدیگر باشند .

ذخیره ساز لبه ای می تواند نقش یک ضربه گیر در اتصال دوربین را بازی کند . که در نبودش این اتصال غیر قابل اطمینان می بود . به عنوان نمونه

آبراهی را در نظر بگیرید که دوربین های در امتداد آن نصب شده اند . در این حالت وضعیت آب و هوایی دائما بر روی کیفیت ارتباط بین دوربین

و پردازنده تداخل ایجاد کرده و این جاست که ذخیره ساز لبه ای این اطمینان را می دهد که حتی با قطع ارتباط بی سیم ، تصاویر ضبط شده

در حین این اختلالات از دست نخواهد رفت . از ان جا که در اغلب موارد دوربین ها را تا جای ممکن در لبه های خارجی اماکن نصب می کنند .

(برای پوشش هر چه بیشتر نواحی مختلف ) کیفیت اتصال نیز افت می کند .
با اینکه ذخیره سازی ابری چندان برای کاربردهای عملیاتی حساس مناسب نیست . با این حال برخی دولت ها از ان به عنوان مکمل و بهبود دهنده

سیستم های دیده بانی فعلی خود استفاده می کنند. برای مثال فرودگاه بین المللی اصلی کشور تایوان مورد که در شهرستان تائویوان قرارداد

و به عنوان درگاه هوایی بین المللی تایوان مورد بهره برداری قرار می گیرد. نظارت بر رفت و امد خودرویی در جاده ها به کمک هوش مصنوعی

ابر پایه و چندین دوربین زمان -واقعی پلیس را قادر ساخته تا به شناسایی و رهگیری خودروهای مشکوک بپردازد . در همین راستا

MARKETSANDMARKETS گزارش می دهد . که بازارهای اصلی دیدبانی ویدئویی به عنوان یک خدمت در امور تجاری ، مراکز علمی ،

اماکن اقامتی ، مراکز صنعتی و زیرساخت هاست .

اماکن چند بخشی:

اماکن چند بخشی نیز از ان وی آر های پی سی - پایه ، ذخیره ساز های سرور _ پایه و ذخیره ساز های ابری بهره می برند .

مایک سیریکا معاون فروش وبازاریابی شرکت WAVESTOREUSA می گوید : استفاده از ان وی ارها برای شرکت هایی که از

نظر جغرافیایی متفرق هستند می تواند بسیار مهم باشد . تنها راهی که باعث شده است این شرکت ها همچنان سرپا بمانند

استفاده از شبکه های گسترده پیشرفته ( برای برطرف نمودن نیازهای تجاریشان )بوده است . بنابراین سیستم های امنیتی

و دیده بانی ویدئویی آن ها نیز قابلیت پیاده سازی بر روی این بستر شبکه ای را دارا هستند .
این دست از شرکت های چند بخشی می توانند بهره فراوانی از ذخیره ساز ابری ببرند چرا که ایشان را قادر می سازد در ان واحد

بر تمامی فروشگاه های وابسته خود نظارت داشته باشد همچنین در صورت بروز اشکالی در سیستم ، کارکنان بخش آی تی نیازی

به اتلاف وقت برای حضور فیزیکی و رفع مشکل مربوطه نخواهند داشت . به عنوان نمونه در کشور هایی چون مکزیکو انجام مسافرت های

کاری از یک محل کار به محل کار دیگر می تواند ساعت ها طول بکشد . نواحی پر جمعیت آمریکایی لاتین شاهد ازدحام سنگین خودروها بودها

که اثر نامطلوب خود را با ترافیک سنگین و طولانی و اجتناب نا پذیر بر امر بهره وری گذاشته است . ذخیره سازی به شیوه ابری می تواند

این بار را از دوش شرکت ها برداشته و به افزایش کلی بهره وری و بهینه سازی عملیاتی بیانجامد .

درخشش ذخیره سازی لبه ای و ابری در بخش اماکن اقامتی و شرکت های کوچک:

اماکن اقامتی و شرکت های کوچک نیز نیازهای امنیتی دارند . با این تفاوت که بودجه هایشان نیز محدود بوده و بدین سبب ممکن است

نیاز به روش های ذخیره سازی ساده تری نیز داشته باشند .
ممکن است ذخیره ساز لبه ای مورد استقبال مصارف اقامتی قرار گیرد . کالیوماکی می گوید: ذخیره ساز لبه ای ساده ترین راهکار دیده بانی

ویدئویی مقیاس پذیر را برای سیستم های کوچکی که دارای حداکثر 16 عدد دوربین هستند ارائه می دهد . در حال حاضر نیز کارت های

حافظه 64 تا 128 گیگابایتی بهینه ترین راهکار ذخیره سازی را برای سیستم هایی که تا 4 دوربین دارند . ارائه می دهد . برایان سانگ مدیر

اجرایی شرکت IDIS EUROPE می گوید : ما نوعا شاهد هستیم که شرکت های کوچک تر اقدام به استفاده از ذخیره ساز لبه ای به عنوان

راهکار ارزان قیمت نموده و این درحالی است که این روش در کاربردهای متوسط و بزرگ نیز به منظور خطاناپذیر کردن سیستم به کار گرفته می شود .

ذخیره سازی ابری راهکاری کامل برای شرکت های کوچک و فروشگاه های زنجیره ای است که در هر بخش به حداکثر 10 دوربین نیاز دارند .

به عنوان مثال برخی فروشندگان اقدام به معرفی راهکار های خدمات میزبانی می پردازند که امکاناتی برای بهبود عملیات تجارت و فروش ارائه می دهند .

امکاناتی چون جوایز خرید خودرویی ( که در آن بدون نیاز به راننده خودرو داده می شود ) ارسال روزانه کالا ، حفاظت از نقدینگی ، تایید میهمان

و دیگر خدامت متفرقه ای چون POS ، توزیع نیروی انسانیو رسیدگی به امور ارسال بسته ها از راه دور ، بنابراین این خدمات میزبانی چیزی بیش

از یک دیدبانی ابری است . و این یکی از ویژگی های مثبت آن است .
گزینه های ذخیره سازی که دربازار امروز وجود دارند انتخاب های بسیار بیشتری به کاربران نهایی داده است . ذخیره سازی از راه دور به شیوه ی

ابر در حال ارزان تر شدن و تجهیزات با قابلیت ذخیره سازی لبه ای نیز در حال هوشمدند تر شدن هستند .

 

با ظهور نمایشگرهای HD انتظارها برای داشتن تصاویر با کیفیت بالا از دوربین های نظارت تصویری بالا رفت .

گرچه دوربین های IP وHD-SDI کیفیت قابل قبولی ارائه می دهند . اما در صنعت دوربین های آنالوگ تلاشی

برای داشتن تصاویر با کیفیت تر صورت نمی گرفت . طی چند سال اخیر تلاش هایی برای بالابردن کیفیت تصاویر آنالوگ

صورت گرفته که به تکنولوژی 960H یا 700TVL معروف شده ، در ادامه ما به چگونگی عملکرد این سیستم و مقایسه آن با سیستم های دیگر می پردازیم.

960H چیست؟

حرف H به کلمه HORTIZONTAL (افقی) و 960 به تعداد پیکسل های افقی اشاره دارد .

و اندازه تصویر در این سیستم 960*480 پیکسل می باشد . از ان جایی که در سیستم های آنالوگ معمولا از معیار TVL برای مشخص نمودن

کیفیت تصاویر استفاده می شود باید گفت این سیستم تصاویری با کیفیت 650TVL در حالت رنگی و 700TVL در حالت سیاه سفید ارائه می دهد .

از همین رو این سیستم به عنوان 700TVL نیز شناخته می شود . اما باید توجه داشت که تمامی دوربین های 700TVL قادر به ارائه تصاویر 960H نیستند .

و برای اطمینان از این مورد باید به مشخصه دوربین توجه داشت . این تکنولوژی اولین بار توسط شرکت های تک ول و سونی ارائه شد که

در آن از CCD و 960H سونی به همراه DSP های سری EFFIO این شرکت استفاده شد . پس از آن شرکت های دیگری مانند سامسونگ

با چیپ های SV5 و پاناسونیک با چیپ های SD6 ورود خود به عرصه این سیستم ها را اعلام کردند . گرچه در اکثر دوربین های موجود در بازار از سیستم سونی استفاده می شود .

تفاوت 960H با سیستم قبلی:

برای درک بهتر تفاوت این سیستم با سیستم ها ی قبلی بهتر ابتدا به مقایسه کیفیت تصاویر ارائه شده توسط آ نها بپردازیم .

یکی از ابتدایی ترین سیستم های مورد استفاده در نظارت تصویری CIF بود که در آن امکان ذخیره سازی تصاویر با اندازه 360*240 پیکسل

با سرعت 30 فریم در ثانیه فراهم بود. CIF برای سال ها مورد استفاده در سیستم های نظارت تصویری بود و حتی هم اکنون نیز

در بسیاری از سیستم های خانگی ارزان قیمت که در پهنای باند ، انتقال تصاویر محدودیت دارند . و توجه به رزولوشن پایین ،

در تصاویر ضبط شده توسط سیستم های CIF تشخیص جزئیات امکان پذیر نیست . پس از ان VGA/2CIF و D1 معرفی شدند .

که از این بین D1 که به ان 4CIF نیز گفته می شود . با توجه به کیفیت تصویر 4 برابری نسبت به CIF مورد استقبال بیشتری قرار گرفت

و برای سال ها به عنوان بهترین سستم آنالوگ نمایش و ذخیره سازی تصاویر باقی ماند .
تمامی این سیستم ها از نسبت تصویر 4:3 استفاده می کردند . که تا قبل از ظهور نمایشگرهای HD مناسب به نظر می رسید.

اما 960H از نسبت تصویر 16:9 استفاده می کند که برای استفاده در نمایشگر های عیض بسیار مناسب است . تصاویر 960H نسبت

به 34% D1 بزرگتر هستند . این افزایش در اندازه تصاویر علاوه بر بهبود کیفیت و بالا بردن جزییات تصاویر مزایای دیگری نیز دارد.

زمان نمایش تصاویر D1 در مانیتور های عریض تصاویر به صورت کشیده در می آیند و اشیاء در اندازه واقعی خود دیده نمی شوند .

این مشکل با افزایش اندازه تصاویر در 960H حل شده و تصاویری با اندازه واقعی و با جزئیات بیشتر داریم .
باید توجه داشت که این افزایش اندازه به معنی داشتن زاویه دید بیشتر نیست . چون زاویه دید دوربین به اندازه لنز

و سنسور تصویر مورد استفاده در آن بستگی دارد . در اکثر دوربین ها از جمله دوربین های 960H یا D1 از سنسور 1/3 یا 1/4 استفاده می شود .

و اندازه لنز نیز بسته به نوع دوربین قابل تغییر است . از همین رو داشتن تصاویر عریض تر در دوربین های 960H به معنی داشتن زاویه دید

بیشتر نیست بلکه تعداد پیکسل های افقی تصویر بیشتر شده که باعث بهبود کیفیت تصویر و عریض شدن آن می شود .
گرچه با افزایش 34 درصدی کیفیت تصاویر در این سیستم فاصله زیادی با تصاویر با کیفیت دوربین های IP و HDSDI داریم . اما با توجه

به موارد استفاده سیستم های آنالوگ ، به سادگی بکارگیری و قیمت ارزانتر آن ها استقبال از این دوربین ها روز به روز در حال گسترش است .

همچنین در سیستم های IP ، HD-SDI از سنسور تصویر CMOS استفاده شده که در مقایسه با CCD در محیط های کم نور ضعیف تر عمل می کند .

سیستم 960H علاوه بر ارائه تصاویر مناسب در محیط های با نور کم WDR مناسبی نیز برخوردار است .

ارتقاء سیستم از D1 به 960H

برای ارتقاء سیستم نظارت تصویری از D1 یا CIF به 960H هیچ نیازی به تغییر کابل کشی نیست و می توان از کابل ها

و کانکتور های BNC موجود استفاده کرد . تنها کاریکه باید انجام دهید تعویض دوربین های قدیمی خود با دوربین های 960H می باشید .

بسیاری از کاربران در حال حاضر از دوربین های D1 استفاده می نمایند و از کیفیت آن ها رضایت دارند . ولی تمایل دارند که سیستم خود

را به 960H ارتقاء دهند ، اما به علت کمبود بودجه قادر به تغییر هم زمان تمامی سیستم نیستند . سیستم 960H این امکان را برای شما ایجاد می کند .

که با تغییر تدریجی سیستم از مزایای سیستم 960H بهره مند شوید . در ای موارد سه حالت ممکن است پیش بیاید .
1. از دوربین های 960H به همراه دی وی آر های CIF یا D1 استفاده کرد . در این صورت در خروجی دی وی آر تصاویر با همان کیفیت سابق ارائه خواهند شد .

اما می توان در آینده با استفاده از یک دی وی آر 960H یک سیستم 960H کامل داشت
2. از دوربین های معمولی به همراه دی وی آر 960H استفاده کرد . با این کار دی وی آر برای رساندن اندازه تصویر به 960H ،

اندازه تصاویر را در جهت عرضی افزایش می دهد . که باعث می شود تصاویر در خروجی تا حدی کشیده شوند . البته بسیاری

از افراد متوجه این تغییر در اندازه تصویر نمی شوند و می توان در آینده به مرور دوربین ها را با دوربین های 960 H تعویض کرد .
3. از ترکیبی از دوربین های D1 و 960H به همراه دی وی آر 960H استفاده کرد . به این ترتیب که در محیط هایی که نیاز به تصاویر

با کیفیت بهتر داریم دوربین های960H را جایگزین دوربین های قدیمی کنیم . با این کار تصاویر این دوربین ها را در خروجی

با کیفیت 960H خواهیم داشت . و تصاویر دوربین های قدیمی نیز مانند حالت قبلی خواهند بود .
ملاحظه می کنید که سیستم 960H سیستمی بسیار انعطاف پذیر است و به راحتی می توان آن را جایگزین سیستم های انالوگ فعلی کرد .

انتقال تصویر نیز همانند سیستم انالوگ باقی می ماند .
گرچه برای استفاده از سیستم HD-SDI نیز نیازی به تغییر در کابل کشی و کانکتور های BNC نمی باشد . اما باید توجه داشت که HD-SDI و 960H

دو سیستم کاملا متفاوت هستند . و تنها شباهت آن ها استفاده از کابل های کواکسیال و کانکتور های BNC است . سیستم HD-SDI یک

سیستم تصویری دیجیتال است که قادر به ارائه تصاویر با کیفیت 1080P است . اما برای به کار گیری آن شما علاوه بر خرید دوربین های HD-SDI باید

از DVR مخصوص این سیستم یا DVR ترکیبی که از هر دو نوع دوربین های انالوگ معمولی و HD-SDI پشتیبانی می کنند استفاده کنید چون دوربین های

HD-SDI قادر به کار کردن با دی وی آر های معمولی نیستند . همچنین در سیستم HD-SDI طول کابل مورد استفاده نمی تواند از 100 بیشتر باشد

و برای استفاده در مسافت های بیشتر باید از تقویت کننده های مخصوص در مسیر کابل استفاده نمود . به لحاظ قیمت نیز سیستم های HD-SDI گران تر هستند .

لذا مقایسه این دو سیستم با توجه به کیفیت تصاویر و کارکردهای متفاوت آن ها صحیح نمی باشد .
در نهایت اگر تصمیم ارتقاء سیستم خود به 960H را دارید ، توجه داشته باشید که در حال حاضر تولید کننده های بسیاری مدعی تولید دوربین های 960H هستند

درحالی که این چنین نیست و بسیاری سیستم های ارائه شده توسط آن ها قادر به ارائه تصاویر 960H نمی باشند .لذا لازم است در هنگام خرید

به مشخصه های دوربین توجه داشت و از تولید کنندگان معتبر خرید کرد .

تعداد صفحات : 3